Zubná hygiena je v kombinácii spolu s pravidelnou stomatologickou kontrolou a vaším zodpovedným prístupom ku svojmu chrupu najlepšou prevenciou proti ochoreniam zubov. Profesionálny zubný hygienik pomáha predísť mnohým zubným komplikáciám a výrazne šetrí dodatočne vašu peňaženku.

Zubný hygienik je dnes čoraz známejším pojmom. Niektorí ľudia navštevujú zubného hygienika častejšie ako zubára, a nie je to len preto, že potrebujú odstrániť zubný kameň. Čo ešte taký zubný hygienik dokáže a prečo má zubná hygiena značný význam v starostlivosti o zuby?

Zubná hygiena sa stará o odstránenie zubného kameňa (stvrdnutej hmoty na povrchu zubov), odstránenie farebnej pigmentácie – z kávy, jedla, čajov alebo napríklad z fajčenia. Zubná hygiena takisto bieli zuby a odstraňuje zubný povlak, ktorý je ideálnou pôdou pre vznik všemožných baktérií. Ďalšou jej funkciou je fluorizácia zubov, ošetrenie ďasien pri paradontóze alebo parodontitíde, a taktiež príprava na vyšetrenie u zubného lekára.

Čo je cieľom dentálnej hygieny?

Cieľom dentálnej hygieny je vytvoriť v ústach tzv. zdravé prostredie a čo najviac znížiť riziko ochorení zubov v každom ohľade. Pacient sa tak vyhne mnohým nepríjemnostiam a značne uľahčí prácu svojmu stomatológovi pri preventívnej prehliadke alebo pri stomatologickom zákroku. Treba mať na pamäti, že v zrkadle vidíme len malú časť svojho chrupu a že neprebádané zákutia vie odhaliť len ošetrujúci stomatológ alebo zubný hygienik. Opuch ďasien alebo krvácanie je signálom pre ich čo najskoršiu návštevu.

Dobrý dentálny hygienik vám povie aj to, ako si správne čistiť zuby, prečo používať zubnú niť, prečo absolvovať aspoň raz za rok preventívnu prehliadku u stomatológa, na čo je dobrý RTG zubov alebo ako posilniť zdravie zubov vyváženou stravou.

Ako si správne vybrať zubného hygienika? Kombinácia skúseností, najmodernejších technológií a profesionálneho tímu je tou ideálnou voľbou. Práve tieto parametre sú základnými piliermi služieb kliniky Dental Atelier v Žiline. Dentálna hygiena je jednou zo špecializácií tejto kliniky.

Dental Atelier vo svojich nových priestoroch s piatimi ambulanciami prináša pacientom nové technológie, vysoký komfort a komplexné služby. Klinika disponuje technológiami ako dentálny skener, dentálny mikroskop, CT alebo panoramatický röntgen. Nový prístup k pacientovi a identifikácia najvhodnejšej a najšetrnejšej metódy k riešeniu stomatologického problému podčiarkuje všetky služby kliniky.

Za tri roky fungovania si klinika Dental Atelier získala dôveru viac než 2000 pacientov. Klinika poskytuje všetky stomatologické služby ako sú napríklad endodontické ošetrenie zubov, stomatochirurgické zákroky, protetickú stomatológiu, bielenie zubov, dentálnu hygienu či pohotovostné ošetrenie.

Zubná klinika teda disponuje aj pohotovostným režimom, čo znamená, že v prípade núdze vie pacient dostať termín vyšetrenia v danom dni. V tomto období navyše v Dental Atelier platí zľava 20 % na službu Dentálna Hygiena ako poďakovanie Slovensku a jeho obyvateľom za pomoc pri riešení utečeneckej krízy.